Her yıl Ekim ayında kutlanan Amatör Spor Haftası kutlamaları başladı. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, “ASKF olarak gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gereken ne varsa yapıyoruz” dedi.
Ülkemizde her yıl Ekim ayı içinde kutlanan Amatör Spor Haftası bu yıl Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile kutlanıyor. 9-15 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği Amatör Spor Haftası’nın açılışı Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar yapılan kortej yürüyüşü ile yapıldı. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, “Amatör tüm spor branşlarının temelini oluşturuyor. Ülkemizde Ekim ayında her yıl Amatör Spor Haftası kutlanıyor. Bu da amatör sporlara verilen önemi gösteriyor. Biz 200’e yaklaşan amatör spor kulübünü çatısı altında bulunduran bir kurum olarak amatörlere büyük önem veriyoruz. Amatör olmadan profesyonel olunmaz. Bizim amacımız gençlerin sporla tanışarak kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak” dedi. Denizli gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise ülkenin geleceğinin gençlerde olduğunu ifade ederek, “Amatör Spor Haftası şehrimizin gençlerinin sporla tanışması için çok önemli. Paydaş kurumlarla birlikte gençlerimize hizmet etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından gençler çeşitli branşlarda gösteri müsabakaları gerçekleştirdi.
MAÇLARDA PANKARTLAR AÇILDI
Öte yandan Amatör Spor Haftası ile ilgili olarak 14-15 Ekim 2023 tarihlerinde Denizli’de oynanan Bölgesel Amatör Lig, Denizli Süper Amatör Lig ve gençler ligindeki müsabakalarda “ Amatör Spor Haftası Türk Sporu Amatörlerin Omuzlarında Yükselmeye Devam Ediyor 9-15 Ekim 2023” yazılı pankartlar açıldı. Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, bu müsabakaları takip ederek etkinliklere katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz